درصد ناچیزی از مکملهای ورزشی، قابل اعتمادند
باشگاه ورزشی بانوان سعادت آباد
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک: بیش از نیمی از مکملهای مصرفی در باشگاههای ورزشی، به لحاظ کیفیت و کارایی قابل اطمینان نیستند.
درصد ناچیزی از مکملهای ورزشی، قابل اعتمادندبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ عباس علیمرادیان با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مکملهای ورزشی قابل اطمینان نیستند، بیان کرد: تنها محل مجاز توزیع و فروش انواع مکملها، داروخانهها هستند و سایر مراکزی که به عنوان محل فروش این مکملها فعالیت میکنند به هیچ عنوان دارای صلاحیت و مجوز قانونی نیستند.
او افزود: توسعه باشگاههای بدنسازی، حکایت از استقبال افراد جوان و نوجوان جامعه به این رشته ورزشی دارد. اما، نکتهای که نباید از آن غافل بود، ورود مکملهای ورزشی از نوع تقلبی و قاچاق به محیط باشگاههای بدنسازی است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه مکملهای ورزشی به صورت نامطمئن در اختیار ورزشکاران قرار میگیرد، تاکید کرد: بازرسان معاونت غذا و دارو به صورت مداوم از داروخانهها بازدید میکنند؛ از همین رو میزان تخلفات و کشفیات مکملهای ورزشی غیر مجاز در داروخانهها بسیار کم بوده به طوری که طبق آمار موجود میزان این تخلفات کمتر از یک درصد است؛ در عین حال، میزان مکملهای غیرمجاز که در مکانهای غیررسمی و باشگاههای ورزشی به فروش میرسد، نسبتاً بالا است.
دکتر علیمرادیان گفت: از روی ظاهر پودرهای مکمل هم نمیتوان سلامت آنها را تشخیص داد؛ به همین خاطر هم افرادی که این قبیل محصولات را از مکانهایی غیر از داروخانهها تهیه میکنند، حتماً باید به وجود برچسب TTAC روی محصول دقت و کد UID یا کد اصالت را در سایت www.ttac.ir چک کنند تا مبادا به جای پودرهای مکمل واقعی به آنها پودرهای تقلبی فروخته شود و به جای رشد و تقویت عضلاتشان به انواع و اقسام بیماری و مسمومیت دچار شوند.
او در انتها از ورزشکاران به خصوص جوانان خواست در صورت مصرف مکملها، حتما ضمن تحقیق اولیه، با مربیان مجرب و البته پزشکان نیز مشورت بگیرند سپس اقدام به مصرف نمایند.